top of page

Glazuri pentru > îngheţată

” Glazura este pentru înghețată o armură strălucitoare, asigurându-i succesul în turnirul produselor de gelaterie.”

Glazurile Milkpact, produse  sub denumirea generică  ”ICEPACT”, sunt folosite pentru acoperirea produselor de înghețată cu un strat protector care, în același timp, le conferă valențe estetice și gustative atractive. Un proces de glazurare riguros și eficient se poate realiza numai cu o glazură calitativă atât sub aspectul organoleptic cât și în privința parametrilor fizico-chimici, cum ar fi:  temperatura de topire, vâscozitatea,  viteza de cristalizare, textură și plasticitate, aderență, etc. Cu o gamă sortimentală largă, glazurile ”ICEPACT” au fost concepute prin asimilarea principiilor care conferă calități  deosebite produselor din această categorie. Procesate în conformitate cu reglementările internaționale de sănătate a alimentației și cu respectarea legislației de siguranță a produselor alimentare precum și a cerințelor HACCP, glazurile Milkpact sunt realizate astfel încât să corespundă exigențelor clienților noștri.  Calitățile fizico chimice  esențiale pentru  această categorie de produse, precum și gustul și aroma de excepție a glazurilor noastre sunt asigurate prin utilizarea  materiilor prime selecționate, prin folosirea uleiurilor vegetale speciale și prin procesarea controlată cu atenție. În consecință, aceste glazuri au un comportament riguros și constant  în timpul procesului de glazurare, asigurând  o utilizare simplă, sigură și rentabilă.

Temperatura de topire a glazurii este aproximativ  29 °C.

Ambalarea se face la 22 kg,  în cutie de carton căptușită cu folie de plastic alimentar,  sau în găleți plastic, la 18/20 kg. Termenul de garanție, în condiții de depozitare corecte, este de 12 luni.           

Mod de utilizare

Mod de utilizare recomandat

Procedura recomandată  pentru utilizare: glazura se topește  într-un  vas cu perete dublu, încălzit cu apă caldă de max. 55 °C, cu amestecare continuă, apoi,  în funcție de grosimea dorită a stratului de glazură, se va aduce  la o temperatură  de 35–45 °C și se aplică pe suprafața înghețatei, respectiv se imersează înghețata în glazura topită. După solidificarea glazurii, proces care durează 40-100 sec. produsul finit se poate ambala și depozita sau valorifica. Pentru a obține un strat uniform și aderent de glazură, în momentul glazurării înghețata trebuie să fie răcită la temperatura de cel puțin –18 °C.

Sortimente

Sortimente

Glazurile pentru înghețată au rețete special elaborate pentru a corespunde diverselor tehnologii automate sau manufacturiere de fabricație, respectiv pentru  a veni în întâmpinarea aplicațiilor cu pretenții specifice în privința raportului preț/calitate. Pentru satisfacerea cererilor venite de la clienții noștri am realizat o gamă diversificată de produse standard.  De-asemenea, la solicitarea unor clienți industriali și în colaborare cu ei, realizăm produse dedicate, potrivite cerințelor tehnologice specifice de fabricație și producție ale clienților.

Gama CIOCOLATĂ REALĂ

Glazurile din aceasta gamă sunt realizate integral cu masă și/sau unt cacao, cu un adaos de maxim 5% de ulei cocos, ele fiind astfel încadrate în categoria ciocolată, conform reglementărilor în vigoare. Sortimentele de înghețată realizate cu aceste produse sunt acoperite de un strat generos de ciocolată, devenind astfel o țintă favorită a clienților cu gusturi rafinate.

Glazura toate.jpg

1. Glazura de ciocolată

Glazura de ciocolată pentru produsele de înghețată este produsul de top în domeniu. Conține, pe lângă celelalte ingrediente, unt și masă de cacao precum și, în limitele permise de lege, ulei de cocos. Culoarea specială mar sau maro - roșcată și gustul de ciocolată poate recomanda această glazură celor mai pretențioși clienți. Temperatura de lucru: 37-44 °C. Proprietățile fizico - chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală, cu sau fără inserție de alune sau  arahide granulate.

2. Glazura de ciocolată cu lapte

Glazura de ciocolată cu lapte pentru produsele de înghețată este produsul de top în domeniu. Conține, pe lângă celelalte ingrediente, unt și masă de cacao, lapte praf și ulei de cocos în limita celor 5% permise de legislație. Culoarea maro deschis și gustul de ciocolată cu lapte poate recomanda această glazură celor mai pretențioși procesatori de înghețată. Temperatura de lucru: 37-44 °C. Proprietățile fizico - chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală, cu sau fără inserție de alune sau  arahide granulate.

3. Glazura de ciocolată albă

Glazura de ciocolată albă pentru produsele de înghețată este produsul de top în domeniu. Conține, pe lângă celelalte ingrediente, unt de cacao, lapte praf și ulei de cocos în limita celor  5% permise de legislație. Culoarea specială albă sau alb-gălbuie și gustul de ciocolată albă corespund exigențelor procesatorilor de înghețată. Temperatura de lucru: 37-44 °C. Proprietățile fizico - chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală, cu sau fără inserție de alune sau  arahide granulate.

Gama PREMIUM

Glazurile din aceasta gamă sunt realizate  cu masă și / sau unt cacao în amestec cu ulei cocos, conferindu-se astfel produsului final avantajele care derivă din această abordare duală:  sortimentele de înghețată realizate cu aceste produse sunt acoperite de un strat de glazură cu grosime controlabilă și având toate elementele atractive ale unei glazuri de ciocolată.

Cherry Popsicles
premium.png

1. Glazura Premium cu ciocolată

Glazură cu aspect de “ciocolată” pentru produse de înghețată. Conține, pe lângă celelalte ingrediente, unt de cacao, și masă cacao în procente care asigură produsului un conținut de ciocolată de 50-70%. Culoarea specială maro sau maro/roșcată și gustul de ciocolată amăruie corespund exigențelor procesatorilor de înghețată. Temperatura de lucru: 37-47 °C. Proprietățile fizico - chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Produsul este recomandat producției de înghețată din domeniul premium, fiind destinat celor care preferă sortimentele de ciocolata, cu sau fără inserție de alune sau  arahide granulate.

2. Glazura Premium cu ciocolată cu lapte

Glazură cu aspect de ”ciocolată cu lapte” pentru produse de înghețată. Conține, pe lângă celelalte ingrediente, ciocolată cu lapte în procent de 50-70%. Culoarea deosebită de maro deschis și gustul de ”ciocolată cu lapte” fac ca această glazură să fie preferata copiilor. Temperatura de lucru: 37-45 °C. Proprietățile fizico - chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Produsul este recomandat producției de înghețată din domeniul premium, fiind destinat celor care preferă sortimentele de ciocolata cu lapte, cu sau fără inserție de alune sau  arahide granulate.

3. Glazura Premium cu ciocolată albă

Glazură cu aspect de ”ciocolată albă” pentru produse de înghețată. Conține, pe lângă celelalte ingrediente, ciocolată albă în procent de 50-70%. Culoarea deosebită albă sau alb-gălbuie și gustul specific de ”ciocolată albă” fac ca  această glazură să fie în topul preferințelor. Temperatura de lucru: 37-44 °C. Proprietățile fizico - chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Produsul este recomandat producției de înghețată din domeniul premium, fiind destinat celor care preferă sortimentele de ciocolata albă, cu sau fără inserție de alune sau  arahide granulate.

Gama LUX

Glazurile din aceasta gamă sunt realizate, în conformitate cu recomandările tehnologice din domeniu, cu ulei de cocos, conferindu-se astfel produsului final avantajele aferente: sunt glazuri utilizabile pe toate tehnologiile de fabricație și sortimentele de înghețată realizate cu aceste produse sunt acoperite de un strat de glazură cu grosime controlabilă. Utilizarea ingredientelor atent selecționate,  face ca produsele realizate să conțină toate elementele atractive ale unei glazuri de înaltă ținută.

Fruit Popsicles

1. Glazură Lux cacao

Glazură de înaltă ținută pentru produsele de gelaterie din segmentul premium. Culoare maro cu caracteristici deosebite, aromă și gust de excepție. Temperatura de lucru: 37-44 °C. Proprietăți fizico chimice potrivite pentru procesare automată sau manuală. Recomandată producției de înghețată calitativ superioare, cu sau fără inserție de alune sau arahide granulate.

2. Glazură Lux albă

Glazură de înaltă ținută pentru produsele de gelaterie din segmentul premium. Culoare albă sau alb-gălbuie cu caracteristici deosebite, și gust de excepție realizat cu aromă de vanilie sau iaurt. Temperatura de lucru: 37-44 °C. Proprietăți fizico chimice potrivite pentru procesare automată sau manuală. Recomandată producției de înghețată calitativ superioare, cu sau fără inserție de alune sau  arahide granulate.

Gama CLASIC

Glazurile din aceasta gamă sunt realizate, în conformitate cu recomandările tehnologice din domeniu,  cu ulei de cocos, conferindu-se astfel produsului final avantajele aferente: sunt glazuri utilizabile pe toate tehnologiile de fabricație și sortimentele de înghețată realizate cu aceste produse sunt acoperite de un strat de glazură cu grosime controlabilă. Ingredientele au fost alese pe principii calitative pentru atingerea unui raport preț/calitate optim, astfel încât produsele realizate să conțină toate elementele  unei glazuri de atractive și plăcute.

Frozen Popsicles
Chocolate Popsicles
glaze 1.jpg

1. Glazură cu cacao

Glazură de calitate pentru produse de înghețată. Culoare atractivă maro și gust plăcut de cacao. Temperatura de lucru: 35-44 °C. Proprietățile fizico chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Produsul este recomandat producției de înghețată cu glazură cacao, cu sau fără inserție de alune sau  arahide granulate.

2. Glazură albă neutră

Glazură albă fără aromatizare pentru producătorii de înghețată care au rețete proprii de aromatizare/colorare a glazurii. Culoare albă. Temperatura de lucru: 35-44 °C. Proprietăți fizico - chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Recomandată producției de înghețată pentru cei care preferă aromatizare și colorare prin procedee proprii.

3. Glazură albă de vanilie

Glazură albă cu aromă de vanilie pentru înghețată. Culoare albă, eventual spre galben, și aromă rafinată de vanilie. Temperatura de lucru: 35-44 °C. Proprietăți fizico chimice potrivite pentru procesare automată sau manuală. Recomandată procesării sortimentelor de înghețată cu glazură albă, cu sau fără inserție de alune sau  arahide granulate.

4. Glazură albă cu aromă iaurt

Glazură albă cu aromă de iaurt  pentru înghețată. Culoare albă, eventual spre galben,  și aromă delicată de iaurt. Temperatura de lucru: 35-44 °C. Proprietăți fizico chimice potrivite pentru procesare automată sau manuală. Recomandată producției de sortimente de înghețată cu aroma și/sau inserții de fructe.

5. Glazură de căpşuni

Glazură de culoare roșie-roz cu aromă de căpșuni  pentru înghețată. Temperatura de lucru: 35-44 °C. Proprietăți fizico chimice potrivite pentru procesare automată sau manuală. Recomandată producției de sortimente de înghețată cu vanilie, frișcă, rom, etc.

6. Glazură de portocale

Glazură de culoare portocalie și cu aromă de portocale  pentru înghețată. Temperatura de lucru: 35-44 °C. Proprietăți fizico chimice potrivite pentru procesare automată sau manuală. Recomandată producției de sortimente de înghețată cu vanilie, frișcă, ciocolată, etc.

7. Glazură de lămâie

Glazură galbenă cu aromă de lămâie pentru înghețată. Temperatura de lucru: 35-42 °C. Proprietăți fizico - chimice potrivite pentru procesare automată sau manuală. Recomandată producției de sortimente de înghețată cu vanilie, frișcă, rom, etc.

8. Glazură de fistic

Glazură verde cu aromă de fistic/migdale/mentă, pentru înghețată. Temperatura de lucru: 35-44 °C. Proprietăți fizico - chimice potrivite pentru procesare automată sau manuală. Recomandată producției de sortimente de înghețată cu vanilie, frișcă, rom, etc.

Următorul tabel conține tipurile standard de glazuri  produse în mod curent.         

Grupa/Categorie

Glazuri de ciocolată

 

 

Glazuri PREMIUM

cu ciocolată

 

Glazuri LUX

Glazuri clasice

Denumire produs

Glazură de ciocolată

Glazură de ciocolată cu lapte

Glazură de ciocolată albă

Glazură cu ciocolată

Glazură cu ciocolată cu lapte

Glazură cu ciocolată albă

Glazură LUX cacao

Glazură LUX cacao şi lapte

Glazură LUX albă

Glazură cu cacao

Glazură albă cu aromă vanilie

Glazura albă cu aromă iaurt

Glazură de căpşuni

Glazură de portocale

Glazură de lamâie

Glazură de fistic

Cod Ip

Ip Ch

Ip ChL

Ip ChA

Ip PC

Ip PCL

Ip PA

Ip S8C

Ip S8CL

Ip S8A

IpS10C

Ip S10A-v

Ip S10-i

Ip S10Col-r

Ip S10Col-p

Ip S10Col-g

Ip S10Col-v

Utilizare recomandată

Pentru glazurarea îngheţatei integral cu glazură de ciocolată reală

Pentru glazurarea îngheţatei cu glazură de ciocolată reală în proporţie de 50-70%

Pentru glazurarea îngheţatei destinate segmentului cu pretenţii calitative deosebite

Pentru glazurarea îngheţatei în cazul producţiei de masă, având un raport preţ / calitate deosebit de avantajos

Găleţi 18/20 kg

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

Cutii 22 kg

​​x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

Tabel glazuri
bottom of page