Glazuri pentru > îngheţată
” Glazura este pentru înghețată o armură strălucitoare, asigurându-i succesul în turnirul produselor de gelaterie.”
Glazurile Milkpact, produse sub denumirea generică ”ICEPACT”, sunt folosite pentru acoperirea produselor de înghețată cu un strat protector care, în același timp, le conferă valențe estetice și gustative atractive. Un proces de glazurare riguros și eficient se poate realiza numai cu o glazură calitativă atât sub aspectul organoleptic cât și în privința parametrilor fizico-chimici, cum ar fi: temperatura de topire, vâscozitatea, viteza de cristalizare, textură și plasticitate, aderență, etc. Cu o gamă sortimentală largă, glazurile ”ICEPACT” au fost concepute prin asimilarea principiilor care conferă calități deosebite produselor din această categorie. Procesate în conformitate cu reglementările internaționale de sănătate a alimentației și cu respectarea legislației de siguranță a produselor alimentare precum și a cerințelor HACCP, glazurile Milkpact sunt realizate astfel încât să corespundă exigențelor clienților noștri. Calitățile fizico chimice esențiale pentru această categorie de produse, precum și gustul și aroma de excepție a glazurilor noastre sunt asigurate prin utilizarea materiilor prime selecționate, prin folosirea uleiurilor vegetale speciale și prin procesarea controlată cu atenție. În consecință, aceste glazuri au un comportament riguros și constant în timpul procesului de glazurare, asigurând o utilizare simplă, sigură și rentabilă.
Temperatura de topire a glazurii este aproximativ 29 °C.
Ambalarea se face la 22 kg, în cutie de carton căptușită cu folie de plastic alimentar, sau în găleți plastic, la 18/20 kg. Termenul de garanție, în condiții de depozitare corecte, este de 12 luni.
Mod de utilizare recomandat
Procedura recomandată pentru utilizare: glazura se topește într-un vas cu perete dublu, încălzit cu apă caldă de max. 55 °C, cu amestecare continuă, apoi, în funcție de grosimea dorită a stratului de glazură, se va aduce la o temperatură de 35–45 °C și se aplică pe suprafața înghețatei, respectiv se imersează înghețata în glazura topită. După solidificarea glazurii, proces care durează 40-100 sec. produsul finit se poate ambala și depozita sau valorifica. Pentru a obține un strat uniform și aderent de glazură, în momentul glazurării înghețata trebuie să fie răcită la temperatura de cel puțin –18 °C.
Sortimente
Glazurile pentru înghețată au rețete special elaborate pentru a corespunde diverselor tehnologii automate sau manufacturiere de fabricație, respectiv pentru a veni în întâmpinarea aplicațiilor cu pretenții specifice în privința raportului preț/calitate. Pentru satisfacerea cererilor venite de la clienții noștri am realizat o gamă diversificată de produse standard. De-asemenea, la solicitarea unor clienți industriali și în colaborare cu ei, realizăm produse dedicate, potrivite cerințelor tehnologice specifice de fabricație și producție ale clienților.
Gama CIOCOLATĂ REALĂ
Glazurile din aceasta gamă sunt realizate integral cu masă și/sau unt cacao, cu un adaos de maxim 5% de ulei cocos, ele fiind astfel încadrate în categoria ciocolată, conform reglementărilor în vigoare. Sortimentele de înghețată realizate cu aceste produse sunt acoperite de un strat generos de ciocolată, devenind astfel o țintă favorită a clienților cu gusturi rafinate.
1. Glazura de ciocolată
Glazura de ciocolată pentru produsele de înghețată este produsul de top în domeniu. Conține, pe lângă celelalte ingrediente, unt și masă de cacao precum și, în limitele permise de lege, ulei de cocos. Culoarea specială mar sau maro - roșcată și gustul de ciocolată poate recomanda această glazură celor mai pretențioși clienți. Temperatura de lucru: 37-44 °C. Proprietățile fizico - chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală, cu sau fără inserție de alune sau arahide granulate.
2. Glazura de ciocolată cu lapte
Glazura de ciocolată cu lapte pentru produsele de înghețată este produsul de top în domeniu. Conține, pe lângă celelalte ingrediente, unt și masă de cacao, lapte praf și ulei de cocos în limita celor 5% permise de legislație. Culoarea maro deschis și gustul de ciocolată cu lapte poate recomanda această glazură celor mai pretențioși procesatori de înghețată. Temperatura de lucru: 37-44 °C. Proprietățile fizico - chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală, cu sau fără inserție de alune sau arahide granulate.
3. Glazura de ciocolată albă
Glazura de ciocolată albă pentru produsele de înghețată este produsul de top în domeniu. Conține, pe lângă celelalte ingrediente, unt de cacao, lapte praf și ulei de cocos în limita celor 5% permise de legislație. Culoarea specială albă sau alb-gălbuie și gustul de ciocolată albă corespund exigențelor procesatorilor de înghețată. Temperatura de lucru: 37-44 °C. Proprietățile fizico - chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală, cu sau fără inserție de alune sau arahide granulate.
Gama PREMIUM
Glazurile din aceasta gamă sunt realizate cu masă și / sau unt cacao în amestec cu ulei cocos, conferindu-se astfel produsului final avantajele care derivă din această abordare duală: sortimentele de înghețată realizate cu aceste produse sunt acoperite de un strat de glazură cu grosime controlabilă și având toate elementele atractive ale unei glazuri de ciocolată.
1. Glazura Premium cu ciocolată
Glazură cu aspect de “ciocolată” pentru produse de înghețată. Conține, pe lângă celelalte ingrediente, unt de cacao, și masă cacao în procente care asigură produsului un conținut de ciocolată de 50-70%. Culoarea specială maro sau maro/roșcată și gustul de ciocolată amăruie corespund exigențelor procesatorilor de înghețată. Temperatura de lucru: 37-47 °C. Proprietățile fizico - chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Produsul este recomandat producției de înghețată din domeniul premium, fiind destinat celor care preferă sortimentele de ciocolata, cu sau fără inserție de alune sau arahide granulate.
2. Glazura Premium cu ciocolată cu lapte
Glazură cu aspect de ”ciocolată cu lapte” pentru produse de înghețată. Conține, pe lângă celelalte ingrediente, ciocolată cu lapte în procent de 50-70%. Culoarea deosebită de maro deschis și gustul de ”ciocolată cu lapte” fac ca această glazură să fie preferata copiilor. Temperatura de lucru: 37-45 °C. Proprietățile fizico - chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Produsul este recomandat producției de înghețată din domeniul premium, fiind destinat celor care preferă sortimentele de ciocolata cu lapte, cu sau fără inserție de alune sau arahide granulate.
3. Glazura Premium cu ciocolată albă
Glazură cu aspect de ”ciocolată albă” pentru produse de înghețată. Conține, pe lângă celelalte ingrediente, ciocolată albă în procent de 50-70%. Culoarea deosebită albă sau alb-gălbuie și gustul specific de ”ciocolată albă” fac ca această glazură să fie în topul preferințelor. Temperatura de lucru: 37-44 °C. Proprietățile fizico - chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Produsul este recomandat producției de înghețată din domeniul premium, fiind destinat celor care preferă sortimentele de ciocolata albă, cu sau fără inserție de alune sau arahide granulate.
Gama LUX
Glazurile din aceasta gamă sunt realizate, în conformitate cu recomandările tehnologice din domeniu, cu ulei de cocos, conferindu-se astfel produsului final avantajele aferente: sunt glazuri utilizabile pe toate tehnologiile de fabricație și sortimentele de înghețată realizate cu aceste produse sunt acoperite de un strat de glazură cu grosime controlabilă. Utilizarea ingredientelor atent selecționate, face ca produsele realizate să conțină toate elementele atractive ale unei glazuri de înaltă ținută.
1. Glazură Lux cacao
Glazură de înaltă ținută pentru produsele de gelaterie din segmentul premium. Culoare maro cu caracteristici deosebite, aromă și gust de excepție. Temperatura de lucru: 37-44 °C. Proprietăți fizico chimice potrivite pentru procesare automată sau manuală. Recomandată producției de înghețată calitativ superioare, cu sau fără inserție de alune sau arahide granulate.
2. Glazură Lux albă
Glazură de înaltă ținută pentru produsele de gelaterie din segmentul premium. Culoare albă sau alb-gălbuie cu caracteristici deosebite, și gust de excepție realizat cu aromă de vanilie sau iaurt. Temperatura de lucru: 37-44 °C. Proprietăți fizico chimice potrivite pentru procesare automată sau manuală. Recomandată producției de înghețată calitativ superioare, cu sau fără inserție de alune sau arahide granulate.
Gama CLASIC
Glazurile din aceasta gamă sunt realizate, în conformitate cu recomandările tehnologice din domeniu, cu ulei de cocos, conferindu-se astfel produsului final avantajele aferente: sunt glazuri utilizabile pe toate tehnologiile de fabricație și sortimentele de înghețată realizate cu aceste produse sunt acoperite de un strat de glazură cu grosime controlabilă. Ingredientele au fost alese pe principii calitative pentru atingerea unui raport preț/calitate optim, astfel încât produsele realizate să conțină toate elementele unei glazuri de atractive și plăcute.
1. Glazură cu cacao
Glazură de calitate pentru produse de înghețată. Culoare atractivă maro și gust plăcut de cacao. Temperatura de lucru: 35-44 °C. Proprietățile fizico chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Produsul este recomandat producției de înghețată cu glazură cacao, cu sau fără inserție de alune sau arahide granulate.
2. Glazură albă neutră
Glazură albă fără aromatizare pentru producătorii de înghețată care au rețete proprii de aromatizare/colorare a glazurii. Culoare albă. Temperatura de lucru: 35-44 °C. Proprietăți fizico - chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Recomandată producției de înghețată pentru cei care preferă aromatizare și colorare prin procedee proprii.
3. Glazură albă de vanilie
Glazură albă cu aromă de vanilie pentru înghețată. Culoare albă, eventual spre galben, și aromă rafinată de vanilie. Temperatura de lucru: 35-44 °C. Proprietăți fizico chimice potrivite pentru procesare automată sau manuală. Recomandată procesării sortimentelor de înghețată cu glazură albă, cu sau fără inserție de alune sau arahide granulate.
4. Glazură albă cu aromă iaurt
Glazură albă cu aromă de iaurt pentru înghețată. Culoare albă, eventual spre galben, și aromă delicată de iaurt. Temperatura de lucru: 35-44 °C. Proprietăți fizico chimice potrivite pentru procesare automată sau manuală. Recomandată producției de sortimente de înghețată cu aroma și/sau inserții de fructe.
5. Glazură de căpşuni
Glazură de culoare roșie-roz cu aromă de căpșuni pentru înghețată. Temperatura de lucru: 35-44 °C. Proprietăți fizico chimice potrivite pentru procesare automată sau manuală. Recomandată producției de sortimente de înghețată cu vanilie, frișcă, rom, etc.
6. Glazură de portocale
Glazură de culoare portocalie și cu aromă de portocale pentru înghețată. Temperatura de lucru: 35-44 °C. Proprietăți fizico chimice potrivite pentru procesare automată sau manuală. Recomandată producției de sortimente de înghețată cu vanilie, frișcă, ciocolată, etc.
7. Glazură de lămâie
Glazură galbenă cu aromă de lămâie pentru înghețată. Temperatura de lucru: 35-42 °C. Proprietăți fizico - chimice potrivite pentru procesare automată sau manuală. Recomandată producției de sortimente de înghețată cu vanilie, frișcă, rom, etc.
8. Glazură de fistic
Glazură verde cu aromă de fistic/migdale/mentă, pentru înghețată. Temperatura de lucru: 35-44 °C. Proprietăți fizico - chimice potrivite pentru procesare automată sau manuală. Recomandată producției de sortimente de înghețată cu vanilie, frișcă, rom, etc.
Următorul tabel conține tipurile standard de glazuri produse în mod curent.
Grupa/Categorie
Glazuri de ciocolată
Glazuri PREMIUM
cu ciocolată
Glazuri LUX
Glazuri clasice
Denumire produs
Glazură de ciocolată
Glazură de ciocolată cu lapte
Glazură de ciocolată albă
Glazură cu ciocolată
Glazură cu ciocolată cu lapte
Glazură cu ciocolată albă
Glazură LUX cacao
Glazură LUX cacao şi lapte
Glazură LUX albă
Glazură cu cacao
Glazură albă cu aromă vanilie
Glazura albă cu aromă iaurt
Glazură de căpşuni
Glazură de portocale
Glazură de lamâie
Glazură de fistic
Cod Ip
Ip Ch
Ip ChL
Ip ChA
Ip PC
Ip PCL
Ip PA
Ip S8C
Ip S8CL
Ip S8A
IpS10C
Ip S10A-v
Ip S10-i
Ip S10Col-r
Ip S10Col-p
Ip S10Col-g
Ip S10Col-v
Utilizare recomandată
Pentru glazurarea îngheţatei integral cu glazură de ciocolată reală
Pentru glazurarea îngheţatei cu glazură de ciocolată reală în proporţie de 50-70%
Pentru glazurarea îngheţatei destinate segmentului cu pretenţii calitative deosebite
Pentru glazurarea îngheţatei în cazul producţiei de masă, având un raport preţ / calitate deosebit de avantajos
Găleţi 18/20 kg
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
Cutii 22 kg
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x