Cuverturi pentru > industria dulciurilor
”Cuvertura în raport cu ciocolata este precum
ucenicul și maestrul: ambițios și asiduu, ucenicul va deveni aidoma maestrului sau chiar mai bun”
Cuverturile, sau compaundurile sunt înlocuitori de ciocolată. Ele au caracteristici fizico-chimice și organoleptice asemănătoare cu ciocolata și se pot utiliza în multe situații pentru înlocuirea acesteia. Deosebirea principală dintre o ciocolată și o cuvertură este că ciocolata, conform reglementărilor internaționale, se produce cu unt de cacao, în timp ce la cuvertură untul de cacao este înlocuit cu diferite grăsimi vegetale. Prin acest lucru, cuvertura devine un produs mai ieftin și nu necesită prelucrarea prin temperare, dar păstrează celelalte caracteristici ale ciocolatei.
Cuverturile MILKPACT, produse sub denumirea generică ”PATIPACT”, sunt un substituent ideal pentru ciocolată, fiind destinate industriei dulciurilor: laboratoare de cofetărie și patiserie, brutării, fabrici de napolitane, fursecuri, biscuiți, producători de figurine din ciocolată, bomboane de ciocolată și alte produse făcute din ciocolată, respectiv acoperite cu ciocolată sau imitația acesteia. Cuverturile care pot înlocui ciocolata în diverse aplicații, au fost astfel realizate încât să răspundă tuturor exigențelor clienților noștri. Ele se produc în conformitate cu reglementările internaționale de sănătate a alimentației, cu respectarea legislației de siguranța a produselor alimentare precum și a cerințelor HACCP. Cu o gama sortimentală largă, cuverturile Milkpact au fost concepute prin asimilarea principiilor care conferă calitate deosebită produselor noastre din această categorie, și anume:
-
gust, aromă, culoare și strălucire de excepție, asigurate prin selecția materiilor prime de calitate;
-
comportamentul riguros și durabil al cuverturiipe produs, asigurat prin utilizarea uleiurilor vegetale complexe, special elaborate pentru anumite aplicații în domeniu;
-
constanța parametrilor esențiali ai cuverturii, cum ar fi temperatura de topire, vâscozitate, depunere specifică, realizată prin utilizarea tehnologiilor de producție adecvate;
-
fidelizarea caracteristicilor cuverturii pentruspecificul liniei de fabricație a clientului, prin utilizarea rețetelor elaborate de specialiștii noștri în colaborare cu clienții.
Cuverturile au rețete diferite de fabricație pentru diversele aplicații, ceea ce poate determina diferențe și în privința costurilor aferente. Din acest motiv, pentru a găsi raportul optim, preț/calitate, este bine ca în alegerea sortimentului potrivit pentru o anume aplicație, utilizatorul să se consulte cu producătorul. Astfel există cuverturi recomandate pentru aplicațiile de cofetărie și patiserii, cuverturi special concepute pentru acoperirea napolitanelor, biscuiților sau pentru decorarea fursecurilor, dar și cuverturi dedicate producerii de figurine, decorațiuni sau a bomboanelor.
Produsele sunt realizate și livrate în diferite forme fiind prevăzute cu ambalaje adecvate. Astfel pentru diferitele aplicații există următoarele forme: dropsuri/picături, cu un nr. de 8500-12000 buc/kg, bănuți/rondele de 4-5 gr/buc sau calupuri de 1 respectiv 2,5 kg. Produsele se ambalează în cutii de carton de 7, 10, 16 sau 20 kg cu căptușeală de plastic alimentar, sau saci de hârtie căptușiți cu plastic, de 25 kg.
Mod de utilizare recomandat
Într-un vas ( de regulă cu perete dublu și încălzit cu apă caldă de max. 65 °C), cuvertura se încălzește cu amestecare continuă până la topire completă, după care se poate utiliza conform scopului sau a rețetei proprii utilizatorului. După aplicarea stratului de cuvertură, respectiv după finalizarea produsului la care s-a utilizat cuvertura, produsul finit se răcește până la solidificarea completă a cuverturii, apoi se ambalează și se depozitează în condiții adecvate sau se livrează spre consumare.
Cuverturile sub forma de picături se pot folosi ca atare, pentru ornarea produselor dulci sau adăugate la aluatul pentru produsele de brutărie.
Sortimente
Există cuverturi recomandate pentru aplicațiile de cofetărie și patiserii, cuverturi special concepute pentru acoperirea napolitanelor, biscuiților sau pentru decorarea fursecurilor, dar și cuverturi dedicate producerii de figurine, decorațiuni, sau a bomboanelor. Pentru a veni în întâmpinarea cererilor venite de la clienții noștri am realizat o gamă diversificată de produse standard. De asemenea, la solicitarea clienților industriali și în colaborare cu ei, realizăm produse dedicate, potrivite cerințelor tehnologice specifice de fabricație și producție ale clienților.
Gama Economic
Conține produsele care au fost concepute astfel ca să corespundă exigențelor calitative ale clienților și concomitent să le confere avantajele unor costuri moderate, fără a afecta caracteristicile fundamentale ale produselor de acest gen, oferindu-le astfel posibilități ideale de a realiza produse competitive.
1. Cuvertură cacao
Cuvertura are aspect și gust de ciocolată amăruie. Este utilizabilă pentru torturi și prăjituri. Temperatura de topire este la circa 34-38 °C. Calitatea și prețul o recomandă pentru uzul general în cofetării și patiserii.
2. Cuvertură cacao şi lapte
Cuvertura are aspect și gust de ciocolată cu lapte. Este utilizabilă pentru torturi și prăjituri. Temperatura de topire la circa 34-38°C. Calitatea și prețul o recomandă pentru uzul general în cofetării și patiserii.
3. Cuvertură albă
Cuvertura are aspect de ciocolată albă cu gust de vanilie. Este utilizabilă pentru torturi și prăjituri. Temperatura de topire: circa 34-38 °C. Calitatea și prețul o recomandă pentru uzul general în cofetării și patiserii.
Gama CLASIC
Conține conține produsele care au fost și sunt baza vânzărilor noastre. Aceste produse au fost special concepute astfel ca să răspundă exigențelor calitative ale utilizatorilor și, totodată, să confere posibilități reale de a realiza produse competitive din punctul de vedere al raportului preț/calitate.
1. Cuvertură CLASIC cacao
Cuvertura are aspect și gust de ciocolată. Este utilizabilă pentru torturi și prăjituri. Temperatura de topirea la circa 34-38°C. Calitatea și prețul o recomandă pentru uzul general în cofetării și patiserii.
2. Cuvertură CLASIC albă
Cuvertura are aspect și gust de ciocolată albă. Este utilizabilă pentru torturi și prăjituri. Temperatura de topirea la circa 34-38 °C. Calitatea și prețul o recomandă pentru uzul general în cofetării și patiserii.
3. Cuvertură CLASIC cacao Dark
Cuvertura are aspect și gust de ciocolată. La culoare este maroniu închis. Este utilizabilă pentru torturi și prăjituri. Temperatura de topirea la circa 34-38°C. Calitatea și prețul o recomandă pentru uzul general în cofetării și patiserii.
4. Cuvertură CLASIC cacao-rom
Cuvertura are aspect și gust de ciocolată, cu aromă de rom. Este utilizabilă pentru torturi și prăjituri. Temperatura de topirea la circa 34-38 °C. Calitatea și prețul o recomandă pentru uzul general în cofetării și patiserii.
5. Cuvertură CLASIC roz
Cuvertură pentru decorare, cu comportamentul fizic general asemănător cuverturii albe, dar de culoare roz /roșie și cu aromă de căpșună. Este utilizabilă pentru torturi și prăjituri. Temperatura de topirea la circa 34-38 °C. Calitatea și prețul o recomandă pentru uzul general în cofetării și patiserii.
6. Cuvertură CLASIC galbenă
Cuvertură pentru decorare, cu comportamentul fizic general asemănător cuverturii albe, dar de culoare galbenă și cu aromă de lămâie. Este utilizabilă pentru torturi și prăjituri. Temperatura de topirea la circa 34-38 °C. Calitatea și prețul o recomandă pentru uzul general în cofetării și patiserii.
7. Cuvertură CLASIC verde
Cuvertură pentru decorare, cu comportamentul fizic general asemănător cuverturii albe, dar de culoare verde și cu aromă de fistic/migdale. Este utilizabilă pentru torturi și prăjituri. Temperatura de topirea la circa 34-38 °C. Calitatea și prețul o recomandă pentru uzul general în cofetării și patiserii.
8. Cuvertură CLASIC portocaliu
Cuvertură pentru decorare, cu comportamentul fizic general asemănător cuverturii albe, dar de culoare portocalie și cu aromă de portocală. Este utilizabilă pentru torturi și prăjituri. Temperatura de topirea la circa 34-38 °C. Calitatea și prețul o recomandă pentru uzul general în cofetării și patiserii.
Gama NOVACLASIC
Conține produse care au fost create la solicitarea clienților. Aceste produse au fost special concepute astfel ca să devină o replică a produselor din gama clasic, dar sunt realizate cu uleiuri și grăsimi vegetale nonlaurice. Ca și cele din gama clasic, ele sunt destinate să confere utilizatorilor posibilități reale de a realiza produse competitive din punctul de vedere al raportului preț/calitate.
1. Cuvertură NOVACLASIC cacao
Cuvertura are aspect și gust de ciocolată. Este utilizabilă pentru torturi și prăjituri. Temperatura de topirea la circa 36-40 °C. Calitatea și prețul o recomandă pentru uzul general în cofetării și patiserii.
2. Cuvertură NOVACLASIC albă
Cuvertura are aspect și gust de ciocolată albă. Este utilizabilă pentru torturi și prăjituri. Temperatura de topirea la circa 30-40°C. Calitatea și prețul o recomandă pentru uzul general în cofetării și patiserii.
3. Cuvertură NOVACLASIC cacao Dark
Cuvertura are aspect și gust de ciocolată. La culoare este maroniu închis. Este utilizabilă pentru torturi și prăjituri. Temperatura de topirea la circa 36-40 °C. Calitatea și prețul o recomandă pentru uzul general în cofetării și patiserii.
Gama LUX
Conține produsele create pentru a satisface nevoile unei piețe în tranziție spre produse calitativ superioare. Aceste produse au fost special concepute astfel ca să răspundă exigențelor calitative sporite ale utilizatorilor și, totodată, să confere posibilități reale de a realiza produse competitive din punct de vedere calitativ.
1. Cuvertură LUX caco şi lapte
Cuvertură cu aspect și gust de ciocolată cu lapte, calitativă. Temperatura de topire la circa 34-38 °C. Special concepută pentru liniile de glazurare a biscuiților și napolitanelor sau glazurarea produselor de cofetărie. Solidificare rapidă, potrivită pentru toate variantele de producție, inclusiv liniile automate cu performanță ridicată. Calitatea și prețul o recomandă pentru realizarea unor produse pretențioase.
2. Cuvertură LUX cacao dulce
Cuvertură specială cu aspect și gust de ciocolată. Temperatura de topire la circa 34-38 °C. Special concepută pentru realizarea figurinelor turnate în forme sau prin centrifugare. Solidificare rapidă, potrivită pentru toate variantele de producție. Calitatea și prețul o recomandă pentru realizarea figurinelor de ciocolată sau a unor elemente de decorare turnate, de calitate deosebită.
3. Cuvertură LUX cacao amăruie
Cuvertură premium cu aspect și gust de ciocolată. Temperatura de topire la circa 34-38 °C. Special concepută pentru realizarea bomboanelor prin turnare sau prin acoperire. Solidificare rapidă, potrivită pentru toate variantele de producție. Calitatea și prețul o recomandă pentru realizarea bomboanelor de ciocolată de calitate deosebită.
4. Cuvertură LUX Extra
Cuvertură premium cu aspect și gust de ciocolată. Temperatura de topire la circa 34-38 °C. Special concepută pentru glazurarea/acoperirea produselor dulci pe linii automate de producție. Solidificare rapidă, potrivită pentru toate variantele de producție. Calitatea și prețul o recomandă pentru realizarea produselor glazurate de calitate deosebită.
5. Cuvertură LUX albă
Cuvertură premium cu aspect și gust de ciocolată albă. Temperatura de topire la circa 34-38 °C. Special concepută pentru realizarea bomboanelor prin turnare sau prin acoperire. Solidificare rapidă, potrivită pentru toate variantele de producție. Calitatea și prețul o recomandă pentru realizarea bomboanelor de ciocolată de calitate deosebită.
Gama NOVALUX
Conține produse care au fost create la solicitarea clienților. Aceste produse au fost special concepute astfel ca să devină o replică a produselor din gama lux, dar sunt realizate cu uleiuri și grăsimi vegetale nonlaurice. Ca și cele din gama lux, ele sunt destinate să confere utilizatorilor posibilități reale de a realiza produse competitive din punctul de vedere al raportului preț/calitate.
1. Cuvertură NOVALUX caco şi lapte
Cuvertură cu aspect și gust de ciocolată calitativă. Temperatura de topire la circa 36-40 °C. Special concepută pentru liniile de acoperire a biscuiților, napolitanelor și a produselor similare sau glazurarea produselor de cofetărie. Solidificare rapidă, potrivită pentru toate variantele de producție, inclusiv liniile automate cu performanță ridicată. Calitatea și prețul o recomandă pentru realizarea unor produse pretențioase.
2. Cuvertură NOVALUX cacao dulce
Cuvertură specială cu aspect și gust de ciocolată. Temperatura de topire la circa 36-40 °C. Special concepută pentru realizarea figurinelor turnate în forme sau prin centrifugare. Solidificare rapidă, potrivită pentru toate variantele de producție. Calitatea și prețul o recomandă pentru realizarea figurinelor de ciocolată sau a unor elemente de decorare turnate, de calitate deosebită.
3. Cuvertură NOVALUX cacao amăruie
Cuvertură premium cu aspect și gust de ciocolată. Temperatura de topire la circa 36-40 °C. Special concepută pentru realizarea bomboanelor prin turnare sau prin acoperire. Solidificare rapidă, potrivită pentru toate variantele de producție. Calitatea și prețul o recomandă pentru realizarea bomboanelor de ciocolată de calitate deosebită.
4. Cuvertură NOVALUX Extra
Cuvertură specială cu aspect și gust de ciocolată. Temperatura de topire la circa 36-40 °C. Special concepută pentru glazurarea/acoperirea produselor dulci pe linii automate de producție. Solidificare rapidă, potrivită pentru toate variantele de producție. Calitatea și prețul o recomandă pentru realizarea produselor glazurate de calitate deosebită.
5. Cuvertură NOVALUX albă
Cuvertură premium cu aspect și gust de ciocolată albă. Temperatura de topire la circa 36-40 °C. Special concepută pentru realizarea bomboanelor prin turnare sau prin acoperire și realizarea figurinelor de ciocolată sau a unor elemente de decorare turnate, de calitate deosebită. Solidificare rapidă, potrivită pentru toate variantele de producție. Calitatea și prețul o recomandă pentru realizarea bomboanelor de ciocolată de calitate deosebită.
Gama DROPS-uri/PICĂTURI
1. Cuvertură PICĂTURI laurice
Cuvertură de calitate superioară solidificată sub forma unor dropsuri cu dimensiunea unei picături de apă. Numărul de dropsuri/kg este, în varianta standard, de 9000+-5%, dar se poate realiza și o densitate de 12500 buc/kg. Produsul este termorezistent și a fost special creat pentru realizarea produselor de patiserie/brutărie de genul cozonacilor cu ciocolată, fursecuri cu ciocolată sau a brioșelor.
2. Cuvertură PICĂTURI non-laurice
Aceste produse au fost special concepute ca o replică a produselor din gama picături laurice, dar sunt realizate cu uleiuri și grăsimi vegetale nonlaurice. Cuvertură de calitate superioară solidificată sub forma unor dropsuri cu dimensiunea unei picături de apă. Numărul de dropsuri/kg este, în varianta standard, de 9000+-5%, dar se poate realiza și o densitate de 12500 buc/kg. Produsul este termorezistent și a fost special creat pentru realizarea produselor de patiserie/brutărie de genul cozonacilor cu ciocolată, fursecuri cu ciocolată sau a brioșelor.
Următorul tabel conține tipurile standard de cuverturi produse în mod curent.
Grupa/Categorie
Patipact
ECONOMIC
Patipact
NOVACLASIC
Patipact
CLASIC
Patipact
NOVALUX
Patipact
LUX
Patipact
PICĂTURI
Denumire produs
Cuvertură cacao şi lapte
Cuvertură cacao şi carob
Cuvertură cacao Dark
Cuvertură albă
Cuvertură cacao
Cuvertură cacao Dark
Cuvertură albă
Cuvertură cacao
Cuvertură cacao cu rom
Cuvertură albă
Cuvertură color roz căpşună
Cuvertură color galbenă lamâie
Cuvertură color portocală
Cuvertură color verde migdală
Cuvertură cacao post
Cuvertură cacao Dark
Cuvertură cacao şi lapte
Cuvertură cacao dulce
Cuvertură cacao amărui
Cuvertură cacao Extra
Cuvertură albă
Cuvertură cacao şi lapte
Cuvertură cacao dulce
Cuvertură cacao amărui
Cuvertură cacao Extra
Cuvertură albă
Picături cuvertură cacao
Picături cuvertură cacao NOVA
Cod Pp
ECL
EC
ECD
EA
CC – N
CD – N
CA – N
CC
CCR
CA
C Col -R
C Col -G
C Col -P
C Col -V
CCP
CD
LCL – N
LCD – N
LCA – N
LCE – N
LA – N
LCL
LCD
LCA
LCE
LA
LPL
LPN
Utilizare recomandată
creme, glazurare, fursecuri, prăjituri
creme, glazurare, fursecuri, prăjituri
creme, glazurare, fursecuri, prăjituri
creme, glazurare, fursecuri, prăjituri
ganaj, creme, decorare, prăjituri
ganaj, creme, decorare, prăjituri
ganaj, creme, decorare, prăjituri
ganaj, creme, decorare, prăjituri
ganaj, creme, decorare, prăjituri
ganaj, creme, decorare, prăjituri
decorare, creme, cuverturi
decorare, creme, cuverturi
decorare, creme, cuverturi
decorare, creme, cuverturi
ganaj, creme, decorare, prăjituri
ganaj, creme, decorare, prăjituri
praline, ganaj, creme, decorări, prăjituri
praline, ganaj, creme, decorări, prăjituri
praline, ganaj, creme, decorări, prăjituri
praline, ganaj, creme, decorări, prăjituri
praline, ganaj, creme, decorări, prăjituri
praline, ganaj, creme, decorări, prăjituri
praline, ganaj, creme, decorări, prăjituri
praline, ganaj, creme, decorări, prăjituri
praline, ganaj, creme, decorări, prăjituri
praline, ganaj, creme, decorări, prăjituri
Bănuţi
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
drops
drops
Calupuri
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
Ambalaj
sac 25 kg
sac 25 kg
sac 25 kg
sac 25 kg
sac 25 kg
sac 25 kg
sac 25 kg
sac 25 kg
sac 25 kg
sac 25 kg
sac 25 kg
sac 25 kg
sac 25 kg
sac 25 kg
sac 25 kg
sac 25 kg
sac 25 kg
sac 25 kg
sac 25 kg
sac 25 kg
sac 25 kg
sac 25 kg
sac 25 kg
sac 25 kg
sac 25 kg
sac 25 kg
cutie 7 kg
cutie 7 kg
cutie 16 kg
cutie 16 kg
cutie 16 kg
cutie 16 kg
cutie 16 kg
cutie 16 kg
cutie 16 kg
cutie 16 kg
cutie 16 kg
cutie 16 kg
cutie 16 kg
cutie 16 kg
cutie 16 kg
cutie 16 kg
cutie 16 kg
cutie 16 kg
cutie 16 kg
cutie 16 kg
cutie 16 kg
cutie 16 kg
cutie 16 kg
cutie 16 kg
cutie 16 kg
cutie 16 kg
cutie 16 kg
cutie 16 kg
cutie 20 kg
cutie 20 kg
Sugestii de utilizare
Crema cuvertura pentru tort se realizează din 4 oua, 200 gr. zahar tos, 2 plicuri zahar vanilat, 230gr. unt, ¼ kg cuvertura cacao amăruie, astfel: Ouăle se amestecă cu zahărul, la foc mic sau în bain-marie, până la topirea completă a zahărului. Apoi se spumează cu mixer, până când amestecul ajunge la temperatura camerei, după care se amestecă bine cu untul tăiat în bucățele mici. Ciocolata se topește ( bain-marie, etc.) și se adaugă, prin turnare în porții mici și prin amestecare continuă, la crema de ouă. Se amestecă până la obținerea unei creme omogene și se folosește la realizarea tortului de ciocolată.
Cremă ganaj este un amestec de frișcă și cuvertură. În mod uzual ea se realizează astfel: în bain-marie se topesc 2 părți cuvertură, cu amestecare continuă și fără a depăși 55 °C. După topirea completă a cuverturii se adaugă 1 parte frișcă naturală sau vegetală. (Alternativ, se încălzește 1 parte frișcă până aproape de fierbere și apoi se toarnă peste cele 2 părți de cuvertură, într-un vas).
În funcție de scopul urmărit, în amestec se mai pot adăuga arome sau lichioruri.
Mixul se omogenizează prin amestecare continuă, până la obținerea unei mase uniforme. În anumite aplicații amestecul cald se poate turna cu grijă peste prăjitura sau tortul pregătit în prealabil, pentru a forma o glazură uniformă și lucioasă.
Pentru alte aplicații, amestecul uniform și omogen, se pune la rece sau se bate cu un mixer, pentru a se obține o cremă aerată și pufoasă.
După răcire crema ganaj se poate utiliza pentru umplere prăjiturilor și torturilor, realizarea de trufe sau pentru glazurarea diverselor produse de cofetărie.
În funcție de necesitățile de utilizare se poate obține o consistența corespunzătoare pentru ganaj, folosind în acest scop diverse sortimente de cuvertură, respectiv prin modificarea raportului frișcă /cuvertură a compoziției.