top of page

Creme pentru > cofetării, patiserii, brutării şi industria dulciurilor

Cremele pentru preparatele dulci, în genere, sunt creme grase de cacao sau creme albe de lapte, eventual cu adaosuri sau arome speciale, gata de utilizare.  După scopul utilizării, respectiv după modul de utilizare, ele pot fi creme tartinabile, creme pentru injectare, înainte sau după coacere, creme pentru glazurare la rece / cald etc. Rețetele au fost concepute astfel ca  produsele să prezinte caracteristicile fizico-chimice potrivite ariei de utilizare.  Din punctul de vedere al compoziției, cremele sunt realizate cu diferite grăsimi vegetale, pudră de cacao, zahăr, lapte praf, lecitină, precum și alte materii prime care au rol în realizarea proprietăților speciale cum ar fi termostabilitate, termorezistența, luciu, consistență etc.

 

Cremele se pot realiza și în variante cu adaos de arahide, alune sau alte ingrediente similare, arome speciale, respectiv, cele albe, cu lapte praf.

Aria de aplicații

Cremele sunt destinate producătorilor de croasante (croissante) și cornuri cu ciocolată, gogoașe, donutsuri, etc.,  dar ele își găsesc adesea utilitatea și în diversele aplicații de cofetărie și producție de dulciuri: laboratoare de cofetărie și patiserie, brutării, fabrici de napolitane, fursecuri, biscuiți, etc.  De asemenea ele se pot folosi în multe situații pentru  înlocuirea cremelor de ciocolată, a cremei ganaj și pentru umplerea produselor dulci preparate la cald sau  rece.

Cremele tartinabile sunt utilizate la temperatura ambianta, ele fiind tartinabile în gama de 20 - 24 °C, iar pentru o depozitare corectă, se recomandă o temperatură de 14 - 18 °C. În general, înainte de utilizare se țin pentru 2-3 ore la temperatura ambiantă, pentru plastifiere.

 

Pentru o serie de aplicații, cremele se utilizează în amestec. Amestecul se formează din frișcă, unt sau margarină mixată cu crema la temperatura ambiantă sau încălzită, după caz.

Cremele cu glazurare la cald sunt  folosite  la prepararea torturilor. Aceste creme se încălzesc la bain-marie sau în cuptorul cu microunde la 35-45°C și când ajung la o fluiditate potrivită se aplică peste tortul pregătit, apoi acesta se pune la frig. Rezultă o glazură lucioasă, gustoasă și care se poate tăia fără crăparea nedorită a glazurii.

Cremele Milkpact se ambalează  în găleți de plastic, la 6, 12 sau 18 kg.

Aria de aplicatii
Mod de utilizare

Mod de utilizare recomandat

Cremele se pot utiliza la realizarea  croasantelor, cornurilor și a donutsurilor umplute cu cremă, respectiv pentru diverse produse de cofetărie care necesită aplicarea unui strat de cremă. Pentru umplerea cornurilor și a croasantelor, cremele firmei Milkpact se pot utiliza atât înainte de coacere cât și prin injectare după coacere. Pentru obținerea unui produs atractiv și reușit se recomandă utilizarea unei cantități de cremă de aproximativ 25-30% din greutatea produsului.

Sortimente

Sortimente

Cremele MILKPACT, produse  sub denumirea generică  „PATICREM”, se produc în conformitate cu reglementările internaționale de sănătate a alimentației, cu respectarea legislației de siguranță a produselor alimentare precum și a cerințelor HACCP și au fost realizate astfel încât să răspundă tuturor exigențelor clienților noștri. Cu o gamă sortimentală largă, cremele Milkpact au fost concepute prin asimilarea principiilor care conferă calitate  deosebită produselor noastre din această categorie, și anume: gust și aromă de excepție, omogenitate, textură și consistență  de înaltă ținută.  Comportamentul stabil și durabil al cremelor în timpul utilizării se datorează selecționării atente a materiilor prime, utilizării unor uleiuri vegetale speciale, respectiv prelucrării printr-un  proces tehnologic elaborat și riguros controlat.

Pentru aromatizarea cremelor de arahide sau alune se utilizează componente naturale: pastă naturală de arahide, respectiv alune.

Gama crema CLASIC

Cremele din aceasta gamă sunt realizate, în conformitate cu recomandările tehnologice din domeniu,  cu ulei de palmier în amestec cu ulei de rapiță, floarea soarelui sau ulei de cocos, conferindu-se astfel             produsului final avantajul de a fi utilizabil la toate tehnologiile de fabricație. Ingredientele au fost alese pe principii calitative pentru atingerea unui raport preț/calitate optim, astfel încât produsele realizate să conțină toate elementele  unei creme atractive și plăcute.

Choclate Donuts

1. Crema cacao

Cremă cacao de calitate pentru produse de cofetărie și patiserie-brutărie. Culoare atractivă maro și gust plăcut de cacao. Temperatura de lucru: 20-24 °C. Proprietățile fizico chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Produsul este recomandat producției de torturi, prăjituri, croasante și donutsuri.

2. Crema cacao de post

Cremă cacao de calitate pentru produsele de post . Nu conține materii prime de origine animală. Culoare atractivă maro și gust plăcut de cacao. Temperatura de lucru: 20-24 °C. Proprietățile fizico chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Produsul este recomandat producției de torturi, prăjituri, croasante și donutsuri în perioada postului.

3. Crema cacao şi arahide

Cremă cacao cu adaos de arahide pentru produse de cofetărie și patiserie-brutărie. Culoare atractivă maro și gust plăcut de cacao și arahide. Temperatura de lucru: 20-24 °C. Proprietățile fizico chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Produsul este recomandat producției de torturi, prăjituri, croasante și donutsuri.

4. Crema cacao şi arahide cu floarea soarelui

Cremă cacao cu adaos de arahide pentru produse de cofetărie și patiserie-brutărie. Pentru o mai mare fluiditate, are în adaos ulei de rapiță sau de  floarea soarelui. Culoare atractivă maro și gust plăcut de cacao. Temperatura de lucru: 20-24 °C. Proprietățile fizico chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Produsul este recomandat producției  de gogoși, croasante, cornuri și donutsuri.

Gama crema PREMIUM

Cremele din aceasta gamă sunt realizate, în conformitate cu recomandările tehnologice din domeniu,  folosind un amestec de uleiuri și ingrediente atent selecționate. Astfel se conferă produsului final toate calitățile și elementele atractive ale unei creme cu înaltă ținută. Aceste creme sunt utilizabile pe toate tehnologiile de fabricație specifice și pentru sortimentele de produse aferente.

Eclairs
premium.png

1. Crema Premium cacao

Cremă cacao de înaltă calitate  pentru produse de cofetărie și patiserie-brutărie. Culoare atractivă maro și gust plăcut de cacao. Temperatura de lucru: 20 - 24 °C. Proprietățile fizico chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Produsul este recomandat producției de torturi, prăjituri,  croasante, cornuri și donutsuri.

2. Crema Premium cacao şi arahide

Cremă cacao cu adaos de arahide de înaltă calitate pentru produse de cofetărie și patiserie-brutărie. Culoare atractivă maro – maro deschis și gust plăcut de cacao și arahide. Temperatura de lucru: 20 - 24 °C. Proprietățile fizico chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Produsul este recomandat producției de torturi, prăjituri, croasante, cornuri și donutsuri.

3. Crema Premium albă

Cremă albă de înaltă calitate  pentru produse de cofetărie și patiserie-brutărie. Culoare albă și gust plăcut  de lapte și vanilie. Temperatura de lucru: 20 - 24 °C. Proprietățile fizico chimice sunt potrivite pentru procesare  automată sau manuală. Produsul este recomandat producției de torturi, prăjituri,  croasante, cornuri și donutsuri.

Gama crema PREMIUM (pentru glazurare la cald)

Cremele din aceasta gamă sunt realizate folosind un amestec de uleiuri și ingrediente atent selecționate. Astfel produsului se conferă proprietățile necesare pentru a putea fi utilizat la procesul de  glazurare „la cald” al produselor finite. Aceste creme se utilizează de regulă după ce, în prealabil,  au fost încălzite ca să ajungă la o fluiditate potrivită, după care se aplică peste tortul pregătit, apoi acesta se pune la frig. Rezultă o glazură lucioasă, gustoasă și care se poate tăia fără crăparea nedorită a glazurii.

Heart Dessert
premium.png

1. Crema Premium cacao (glazurare la cald)

Cremă cacao de calitate pentru produse de cofetărie și patiserie-brutărie. Culoare atractivă maro și gust plăcut de cacao. Temperatura de lucru: 20 - 24 °C. Proprietățile fizico chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Produsul este recomandat producției de torturi, prăjituri, croasante și donutsuri.

2. Crema Premium cacao şi lapte (glazurare la cald)

Cremă cacao și lapte pentru produsele de cofetărie și patiserie-brutărie. Culoare atractivă maro – maro deschis și gust plăcut de cacao și lapte. Proprietățile fizico chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Produsul este recomandat producției de torturi, prăjituri, croasante și donutsuri.

3. Crema Premium albă (glazurare la cald)

Cremă albă pentru produsele de cofetărie și patiserie-brutărie. Culoare atractivă albă sau alb-gălbuie și gust plăcut de lapte și vanilie. Proprietățile fizico chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Produsul este recomandat producției de torturi, prăjituri, croasante și donutsuri.

Următorul tabel conține tipurile standard de ciocolată produse în mod curent.

Grupa/Categorie

Cremă CLASIC

 

 

 

Cremă PREMIUM

 

Cremă PREMIUM

glazurare la cald

Denumire produs

Cremă Clasic Cacao

Cremă Clasic Cacao şi Arahide

Cremă Clasic Cacao Post

Cremă Clasic Cacao Arahide şi FS

Cremă Premium Cacao

Cremă Premium Cacao şi Alune

Cremă Premium Albă

Cremă Premium Cacao

Cremă Premium Cacao şi Lapte

Cremă Premium Albă

Cod Pc

Pc CC

Pc CCAr

Pc CCP

Pc CCAr-f

Pc I5C

Pc PCAl

Pc I5A

Pc PC-gc

Pc PCL-gc

Pc PA-gc

Utilizare recomandată

Pentru glazurarea torturilor, prajiturilor,

donutsurilor, prepararea de croasante şi

cornuri, clatite etc

Pentru glazurarea torturilor, prajiturilor,

donutsurilor, croissantelor,  cornurilor, clatitelor etc.

Pentru glazurarea la cald a torturilor destinate segmentului cu pretentii calitative deosebite.

Găleţi 12 kg

x

x

x

x

x

x

x

x

x

Găleţi 6 kg

 x

 x

 x

 x

Tabel creme
bottom of page