Creme pentru > cofetării, patiserii, brutării şi industria dulciurilor
Cremele pentru preparatele dulci, în genere, sunt creme grase de cacao sau creme albe de lapte, eventual cu adaosuri sau arome speciale, gata de utilizare. După scopul utilizării, respectiv după modul de utilizare, ele pot fi creme tartinabile, creme pentru injectare, înainte sau după coacere, creme pentru glazurare la rece / cald etc. Rețetele au fost concepute astfel ca produsele să prezinte caracteristicile fizico-chimice potrivite ariei de utilizare. Din punctul de vedere al compoziției, cremele sunt realizate cu diferite grăsimi vegetale, pudră de cacao, zahăr, lapte praf, lecitină, precum și alte materii prime care au rol în realizarea proprietăților speciale cum ar fi termostabilitate, termorezistența, luciu, consistență etc.
Cremele se pot realiza și în variante cu adaos de arahide, alune sau alte ingrediente similare, arome speciale, respectiv, cele albe, cu lapte praf.
Aria de aplicații
Cremele sunt destinate producătorilor de croasante (croissante) și cornuri cu ciocolată, gogoașe, donutsuri, etc., dar ele își găsesc adesea utilitatea și în diversele aplicații de cofetărie și producție de dulciuri: laboratoare de cofetărie și patiserie, brutării, fabrici de napolitane, fursecuri, biscuiți, etc. De asemenea ele se pot folosi în multe situații pentru înlocuirea cremelor de ciocolată, a cremei ganaj și pentru umplerea produselor dulci preparate la cald sau rece.
Cremele tartinabile sunt utilizate la temperatura ambianta, ele fiind tartinabile în gama de 20 - 24 °C, iar pentru o depozitare corectă, se recomandă o temperatură de 14 - 18 °C. În general, înainte de utilizare se țin pentru 2-3 ore la temperatura ambiantă, pentru plastifiere.
Pentru o serie de aplicații, cremele se utilizează în amestec. Amestecul se formează din frișcă, unt sau margarină mixată cu crema la temperatura ambiantă sau încălzită, după caz.
Cremele cu glazurare la cald sunt folosite la prepararea torturilor. Aceste creme se încălzesc la bain-marie sau în cuptorul cu microunde la 35-45°C și când ajung la o fluiditate potrivită se aplică peste tortul pregătit, apoi acesta se pune la frig. Rezultă o glazură lucioasă, gustoasă și care se poate tăia fără crăparea nedorită a glazurii.
Cremele Milkpact se ambalează în găleți de plastic, la 6, 12 sau 18 kg.
Mod de utilizare recomandat
Cremele se pot utiliza la realizarea croasantelor, cornurilor și a donutsurilor umplute cu cremă, respectiv pentru diverse produse de cofetărie care necesită aplicarea unui strat de cremă. Pentru umplerea cornurilor și a croasantelor, cremele firmei Milkpact se pot utiliza atât înainte de coacere cât și prin injectare după coacere. Pentru obținerea unui produs atractiv și reușit se recomandă utilizarea unei cantități de cremă de aproximativ 25-30% din greutatea produsului.
Sortimente
Cremele MILKPACT, produse sub denumirea generică „PATICREM”, se produc în conformitate cu reglementările internaționale de sănătate a alimentației, cu respectarea legislației de siguranță a produselor alimentare precum și a cerințelor HACCP și au fost realizate astfel încât să răspundă tuturor exigențelor clienților noștri. Cu o gamă sortimentală largă, cremele Milkpact au fost concepute prin asimilarea principiilor care conferă calitate deosebită produselor noastre din această categorie, și anume: gust și aromă de excepție, omogenitate, textură și consistență de înaltă ținută. Comportamentul stabil și durabil al cremelor în timpul utilizării se datorează selecționării atente a materiilor prime, utilizării unor uleiuri vegetale speciale, respectiv prelucrării printr-un proces tehnologic elaborat și riguros controlat.
Pentru aromatizarea cremelor de arahide sau alune se utilizează componente naturale: pastă naturală de arahide, respectiv alune.
Gama crema CLASIC
Cremele din aceasta gamă sunt realizate, în conformitate cu recomandările tehnologice din domeniu, cu ulei de palmier în amestec cu ulei de rapiță, floarea soarelui sau ulei de cocos, conferindu-se astfel produsului final avantajul de a fi utilizabil la toate tehnologiile de fabricație. Ingredientele au fost alese pe principii calitative pentru atingerea unui raport preț/calitate optim, astfel încât produsele realizate să conțină toate elementele unei creme atractive și plăcute.
1. Crema cacao
Cremă cacao de calitate pentru produse de cofetărie și patiserie-brutărie. Culoare atractivă maro și gust plăcut de cacao. Temperatura de lucru: 20-24 °C. Proprietățile fizico chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Produsul este recomandat producției de torturi, prăjituri, croasante și donutsuri.
2. Crema cacao de post
Cremă cacao de calitate pentru produsele de post . Nu conține materii prime de origine animală. Culoare atractivă maro și gust plăcut de cacao. Temperatura de lucru: 20-24 °C. Proprietățile fizico chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Produsul este recomandat producției de torturi, prăjituri, croasante și donutsuri în perioada postului.
3. Crema cacao şi arahide
Cremă cacao cu adaos de arahide pentru produse de cofetărie și patiserie-brutărie. Culoare atractivă maro și gust plăcut de cacao și arahide. Temperatura de lucru: 20-24 °C. Proprietățile fizico chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Produsul este recomandat producției de torturi, prăjituri, croasante și donutsuri.
4. Crema cacao şi arahide cu floarea soarelui
Cremă cacao cu adaos de arahide pentru produse de cofetărie și patiserie-brutărie. Pentru o mai mare fluiditate, are în adaos ulei de rapiță sau de floarea soarelui. Culoare atractivă maro și gust plăcut de cacao. Temperatura de lucru: 20-24 °C. Proprietățile fizico chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Produsul este recomandat producției de gogoși, croasante, cornuri și donutsuri.
Gama crema PREMIUM
Cremele din aceasta gamă sunt realizate, în conformitate cu recomandările tehnologice din domeniu, folosind un amestec de uleiuri și ingrediente atent selecționate. Astfel se conferă produsului final toate calitățile și elementele atractive ale unei creme cu înaltă ținută. Aceste creme sunt utilizabile pe toate tehnologiile de fabricație specifice și pentru sortimentele de produse aferente.
1. Crema Premium cacao
Cremă cacao de înaltă calitate pentru produse de cofetărie și patiserie-brutărie. Culoare atractivă maro și gust plăcut de cacao. Temperatura de lucru: 20 - 24 °C. Proprietățile fizico chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Produsul este recomandat producției de torturi, prăjituri, croasante, cornuri și donutsuri.
2. Crema Premium cacao şi arahide
Cremă cacao cu adaos de arahide de înaltă calitate pentru produse de cofetărie și patiserie-brutărie. Culoare atractivă maro – maro deschis și gust plăcut de cacao și arahide. Temperatura de lucru: 20 - 24 °C. Proprietățile fizico chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Produsul este recomandat producției de torturi, prăjituri, croasante, cornuri și donutsuri.
3. Crema Premium albă
Cremă albă de înaltă calitate pentru produse de cofetărie și patiserie-brutărie. Culoare albă și gust plăcut de lapte și vanilie. Temperatura de lucru: 20 - 24 °C. Proprietățile fizico chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Produsul este recomandat producției de torturi, prăjituri, croasante, cornuri și donutsuri.
Gama crema PREMIUM (pentru glazurare la cald)
Cremele din aceasta gamă sunt realizate folosind un amestec de uleiuri și ingrediente atent selecționate. Astfel produsului se conferă proprietățile necesare pentru a putea fi utilizat la procesul de glazurare „la cald” al produselor finite. Aceste creme se utilizează de regulă după ce, în prealabil, au fost încălzite ca să ajungă la o fluiditate potrivită, după care se aplică peste tortul pregătit, apoi acesta se pune la frig. Rezultă o glazură lucioasă, gustoasă și care se poate tăia fără crăparea nedorită a glazurii.
1. Crema Premium cacao (glazurare la cald)
Cremă cacao de calitate pentru produse de cofetărie și patiserie-brutărie. Culoare atractivă maro și gust plăcut de cacao. Temperatura de lucru: 20 - 24 °C. Proprietățile fizico chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Produsul este recomandat producției de torturi, prăjituri, croasante și donutsuri.
2. Crema Premium cacao şi lapte (glazurare la cald)
Cremă cacao și lapte pentru produsele de cofetărie și patiserie-brutărie. Culoare atractivă maro – maro deschis și gust plăcut de cacao și lapte. Proprietățile fizico chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Produsul este recomandat producției de torturi, prăjituri, croasante și donutsuri.
3. Crema Premium albă (glazurare la cald)
Cremă albă pentru produsele de cofetărie și patiserie-brutărie. Culoare atractivă albă sau alb-gălbuie și gust plăcut de lapte și vanilie. Proprietățile fizico chimice sunt potrivite pentru procesare automată sau manuală. Produsul este recomandat producției de torturi, prăjituri, croasante și donutsuri.
Următorul tabel conține tipurile standard de ciocolată produse în mod curent.
Grupa/Categorie
Cremă CLASIC
Cremă PREMIUM
Cremă PREMIUM
glazurare la cald
Denumire produs
Cremă Clasic Cacao
Cremă Clasic Cacao şi Arahide
Cremă Clasic Cacao Post
Cremă Clasic Cacao Arahide şi FS
Cremă Premium Cacao
Cremă Premium Cacao şi Alune
Cremă Premium Albă
Cremă Premium Cacao
Cremă Premium Cacao şi Lapte
Cremă Premium Albă
Cod Pc
Pc CC
Pc CCAr
Pc CCP
Pc CCAr-f
Pc I5C
Pc PCAl
Pc I5A
Pc PC-gc
Pc PCL-gc
Pc PA-gc
Utilizare recomandată
Pentru glazurarea torturilor, prajiturilor,
donutsurilor, prepararea de croasante şi
cornuri, clatite etc
Pentru glazurarea torturilor, prajiturilor,
donutsurilor, croissantelor, cornurilor, clatitelor etc.
Pentru glazurarea la cald a torturilor destinate segmentului cu pretentii calitative deosebite.
Găleţi 12 kg
x
x
x
x
x
x
x
x
x
Găleţi 6 kg
x
x
x
x